425 éves a Vizsolyi Biblia 2000 Forint

Numizmatikai információk

Értesítsen, amikor feltöltünk egy ilyen terméket:

Értesítést kérek!

Ország: Magyarország (Európa)
Sorozat:Sorozatba nem tartozó darabok (-napjaink)
Téma: 425 éves a Vizsolyi Biblia
Típus: Emlékpénz
Címlet: 2000 Forint
Anyag: Réz-nikkel-cink
Súly: 2,7 g
Átmérő: 20 mm
Előlap: Az emlékérmék előlapján, a középmezőben a vizsolyi református templom látható. Jobbra, negyed köriratban a „MAGYARORSZÁG”, alatta két vízszintes sorban az értékjelzés és a „FORINT” felirat olvasható. A templomtól balra, két vízszintes sorban a „2015” verési évszám és a „BP.” verdejel olvasható.
Hátlap: A középmezőben, négyszögletű keretben „V” iniciálé motívum ábrázolása látható. A kereten kívül, balról jobbra haladva a „425 ÉVES A VIZSOLYI BIBLIA” felirat és az ”1590 - 2015” évszámok olvashatók. Az érmék szélén lent, középen Horváth Andrea tervezőművész mesterjegye látható.
Perem: Sima
Leírás: A Magyar Nemzeti Bank – a Biblia első teljes, magyar nyelvű fordításának 425. évfordulója alkalmából 50 000 és 5 000 forintos címletű arany valamint 2 000 forintos címletű színesfém emlékérmét bocsát ki.
Tervező: Horváth Andrea
Motívum: Épület, Templom
Az Értéke oszlopban az oldalunkon 2018 óta regisztrált legmagasabb elkelési-, vagy eladási árat mutatjuk, figyelembe nem véve az elkelés dátumát, vagy további speciális terméktulajdonságokat (pl. állapot, hibák, eseti átdolgozás, stb.). Mivel az értéket leginkább az aktuális piaci trendek határozzák meg, ezért a megjelenített értékek csak viszonyítási alapként értelmezhetők, mintsem aktuális piaci árként.

Ajánlatok: