Kosár: 0 tétel (0 Ft)
25000 Ft az ingyenes szállításig
Használja ki a lehetőséget!
6249 elégedett vásárló
9624 alkalommal
43755 terméket vásárolt
8560 eladó termék
276 új termék hamarosan
13 db 2 napon belül
Törzsvevásárlói kedvezmény

Írjon cikkeket akár 100% vásárlási kedvezményért!

Jól összeszedett, saját megfogalmazású, min. fél oldal + képes és közzétett magyar numizmatikai cikkekért egyenként 1.000 Ft kedvezményt adunk a vásárlása összegéből.

A cikkeknél meg fog jelenni az Ön neve is és felhasználhatjuk a tudástárban (katalógus).

A 3. cikk közzététele után Önnek már nincs postaköltsége!

  • Havi 10 cikknél már 5%,
  • havi 20 cikknél pedig 10%

további kedvezményt adunk a kedvezményes végösszegre is.

20 cikk beküldésével már Pl. egy 100.000 Ft + postaköltség összértékű kosarat

100.000 Ft - (20 cikk * 1.000 Ft) * 0,9 = 72.000 Forintért megrendelhet, ráadásul ha további 72 jó minőségű numizmaikai írását is beküldi, akkor:

A kedvezményekért írjon cikket itt!

Tegyünk ennyivel többet a numizmatikáért, edukáljuk közösen az utókort!

A kedvezmény minden publikált cikk után egyszer érvényesíthető és a publikálás jogát fenntartjuk.

A Milleniumi Koronaérem 1896-ban készült Körmöcbányán és az értékjelző oldalán a körirat mellett a Szent Koronát viselő Ferenc József Habsburg-házi uralkodó, Ausztria császára és Magyarország királya portréja látható profilból. Az érmét az uralkodó a magyaroknak verette az ezeréves honfoglalás emlékére.
Filip Edmund Beck, a felhasznált verőtövek vésnöke a hátoldalon a honfoglaló magyar ősöket ábrázolta.
A forgalmi emlékérmét egyenként 5 gramm súlyú és 83,5% tisztaságú ezüstlapkákból készítették és a peremfeliratot az akkoriban nemesfém fizetőeszközökön alkalmazott "BIZALMAM AZ ŐSI ERÉNYBEN" feliratú biztonsági beütéssel díszítették.
A biztonsági peremfelirat eredeti funkciója a recék stílusosabb helyettesítése annak érdekében, hogy az ún. körbenyírás megállapítható legyen. Amennyiben a körirat nem látszik, úgy majdnem biztos, hogy a lehulló ezüst miatt körbereszelték vagy lekopott és már veszített súlyából.

A viszonylag alacsonynak számító egymillió darabos kiadás miatt nem minden gyűjteményébe jutott belőle. Az általunk legmagasabb ismert elkelési ár 2022.01.27-én 300.000 Ft volt! Az aukció tárgyát képezte még egy eredeti korabeli érmetartó díszdoboz is, melyet a Dávid Károly és Fia Dobozgyára készített több színben is Budapesten, az Osztrák-Magyar Monarchiában. Az érme díszdobozos változata elérhető fix áron itt!

A sorozat darabjai országonként az első ezüst, illetve arany euró érmék emlékére készültek.

Aranyozott és ezüstözött emlékérmék tanúsítvánnyal. Kiváló tükörveret minőség.

           

Csak 10000 darabban került kibocsátásra!

Webshopunkban megtalálható a sorozat számos darabja.

A római kori follis érmék azonosításához kiválóan alkalmasak a http://www.forumancientcoins.com/dane/ oldalról letölthető táblázatok, melyek szűrésével meglepő pontossággal azonosíthatunk be gyengébb darabokat is.
A többi római érme azonosításához használhatjuk az ingyenesen letölthető Encyclopedia of Roman Imperial Coins (ERIC) könyvet és a https://www.acsearch.info/ kombinációját.

A Franklin Mini Centenáriumi Autós mini lapkás ezüst sterling gyűjteményét 1973 és 1978 között adták ki az automobil megjelenésének 100 éves évfordulójának tiszteletére.
A gyűjtemény minden darabja 1,5 gramm és .925-ös tisztaságú ezüstből készült, méretük 17x9,5 mm. Minden lapka egy-egy nagyszerű autó típust és a gyártó cég logóját ábrázolja az autógyártás történetének első 100 évéből. 

  


A sorozat számos darabja megvásárolható webshopunkban!

Az Amerikai Egyesült Államok 1999-ben kezdte meg a rendkívül népszerű és széles körben gyűjtött "50 State Quarters" (50 állam negyeddollárjai) emlékérme kibocsátási programját, amely 2008-ban ért véget.

A normál BU (selyemfényes) kivitelű érmék Denverben és Philadelphiában készültek. Léteznek ritkább PP (tükörfényes) darabok is, ezeket San Francisco-ban verték.