Zrínyi Miklós halálának 350. évfordulójára 2000 Forint

Numizmatikai információk

Értesítsen, amikor feltöltünk egy ilyen terméket:

Értesítést kérek!

Ország: Magyarország (Európa)
Sorozat:Sorozatba nem tartozó darabok (-napjaink)
Téma: Zrínyi Miklós halálának 350. évfordulójára
Típus: Emlékpénz
Címlet: 2000 Forint
Anyag: Réz-nikkel
Súly: 12,5 g
Átmérő: 30 mm
Előlap: Az emlékérme előlapján, a középmezőben Zrínyi Miklós – Jan Thomas festménye alapján készült – portréjának ábrázolása látható. Az emlékérme szélén, felső köriratban a „MAGYARORSZÁG” felirat, alsó köriratban az „2000” értékjelzés és a „FORINT” felirat olvasható. A felső és az alsó köriratot bal oldalon a „2014” verési évszám, jobb oldalon a „BP.” verdejel választja el.
Hátlap: Az emlékérme hátlapján, a középmezőben Csáktornya vára, alatta egy folyó stilizált ábrázolása látható. A vár fölötti vízszintes sorban, középen az „1620-1664” felirat, a folyó ábrázolása alatti, szalagot formáló hullámos sávban a „CSÁKTORNYA” felirat olvasható, alatta, középen Hunyadi László tervezőművész mesterjegye látható. Az emlékérme szélén, felső köriratban „ZRÍNYI MIKLÓS”, alsó köriratban a „SORS BONA, NIHIL ALIUD” felirat olvasható. A felső és az alsó köriratot bal és jobb oldalon egy-egy pont választja el egymástól.
Perem: Recés
Leírás: Zrínyi Miklós halálának 350. évfordulójára ezüst és színesfém emlékérméket bocsát ki a Magyar Nemzeti Bank. Az 1620. május 3-án született magyar–horvát arisztokrata egyszerre volt a korszak legkiválóbb magyar hadvezére, meghatározó politikusa, maradandót alkotó hadtudományi írója és kiemelkedő költője.
Tervező: Hunyadi László
Motívum: Zrínyi Miklós, Ember
Az Értéke oszlopban az oldalunkon 2018 óta regisztrált legmagasabb elkelési-, vagy eladási árat mutatjuk, figyelembe nem véve az elkelés dátumát, vagy további speciális terméktulajdonságokat (pl. állapot, hibák, eseti átdolgozás, stb.). Mivel az értéket leginkább az aktuális piaci trendek határozzák meg, ezért a megjelenített értékek csak viszonyítási alapként értelmezhetők, mintsem aktuális piaci árként.

Ajánlatok: