Bibó István születésének 100. évfordulójára .925 ezüst 5000 Forint

Numizmatikai információk

Értesítsen, amikor feltöltünk egy ilyen terméket:

Értesítést kérek!

Ország: Magyarország (Európa)
Sorozat:Sorozatba nem tartozó darabok (-napjaink)
Téma: Bibó István születésének 100. évfordulójára
Típus: Emlékpénz
Címlet: 5000 Forint
Anyag: Ezüst 925
Súly: 31,46 g
Ezüsttartalma: 28.675 g (92.5%)
Átmérő: 38,61 mm
Vastagság: 3 mm
Előlap: Az emlékérme előlapját Szabó György tervezte. Az emlékérme előlapjának szélén, felső köriratban a „MAGYAR KÖZTÁRSASÁG” felirat, alatta két vízszintes sorban az „5000” értékjelzés és a „FORINT” felirat olvasható. Az emlékérme szélén, a „FORINT” felirattól balra a „BP.” verdejel, jobbra a „2011” verési évszám található. Az előlapot két részre osztó vízszintes vonal alatt, a középmezőben hat vízszintes sorban Bibó István 1956. november 4-én közzétett nyilatkozatából a következő idézet olvasható: ”MAGYARORSZÁG NÉPE ELÉG VÉRREL ADÓZOTT, HOGY MEGMUTASSA A VILÁGNAK A SZABADSÁGHOZ ÉS IGAZSÁGHOZ VALÓ RAGASZKODÁSÁT.” Az idézet alatt, középen a „BIBÓ ISTVÁN” felirat olvasható. Az emlékérme szélén, középen lent az előlapot tervező Szabó György tervezőművész mesterjegye látható.
Hátlap: Az emlékérme hátlapját Fritz Mihály tervezte. Az emlékérme hátlapján, a középmezőben Bibó István portréja látható. A portrétól jobbra, három vízszintes sorban a „Bibó”, az „István” és az „1911-1979” felirat olvasható. Az emlékérme jobb szélén a hátlapot tervező Fritz Mihály tervezőművész mesterjegye látható.
Perem: Recés
Leírás: A Magyar Nemzeti Bank 5000 forintos címletű ezüst emlékérmét bocsátott ki Bibó István születésének 100. évfordulója alkalmából.
Tervező: Szabó György, Fritz Mihály
Motívum: Ember, Bibó István
Az Értéke oszlopban az oldalunkon 2018 óta regisztrált legmagasabb elkelési-, vagy eladási árat mutatjuk, figyelembe nem véve az elkelés dátumát, vagy további speciális terméktulajdonságokat (pl. állapot, hibák, eseti átdolgozás, stb.). Mivel az értéket leginkább az aktuális piaci trendek határozzák meg, ezért a megjelenített értékek csak viszonyítási alapként értelmezhetők, mintsem aktuális piaci árként.

Ajánlatok: