Szent Márton születésének 1700. évfordulójára 2000 Forint

Numizmatikai információk

Értesítsen, amikor feltöltünk egy ilyen terméket:

Értesítést kérek!

Ország: Magyarország (Európa)
Sorozat:Sorozatba nem tartozó darabok (-napjaink)
Téma: Szent Márton születésének 1700. évfordulójára
Típus: Emlékpénz
Címlet: 2000 Forint
Anyag: Réz-nikkel
Súly: 23,7 g
Átmérő: 37 mm
Előlap: Az előlapon a szombathelyi Szent Márton templom homlokzatának és tornyának részlete látható, valamint itt találhatóak a kötelező érmeképi elemek: felső köriratban a „MAGYARORSZÁG” felirat, bal oldalon, vízszintesen egymás alatt a „2000” értékjelzés, a „FORINT”felirat, a „BP.” verdejel, valamint a „2016” verési évszám.
Hátlap: Szent Márton ábrázolása látható egy gyógyult beteg társaságában. Az érme szélén, fent a „SZENT MÁRTON” körirat olvasható, míg az alsó köriratban megjelenő „SAVARIA” és „A. D. 316” feliratok Szent Márton szülőhelyére és születési évére utalnak, melyeket a tervező Tóth Zoltán mesterjegye választ el.
Perem: Recés
Leírás: A Magyar Nemzeti Bank Szent Márton születésének 1700. évfordulója alkalmából 10 000 forintos címletű ezüst és 2000 forintos címletű színesfém emlékérmét bocsát ki 2016. július 9-én, melyek különleges, ún. mikroírással készült biztonsági elemet is tartalmaznak. Az ezüst és a színesfém pénzek eltérő érmeképpel jelennek meg. Az egykori Savariában (Szombathely) született Szent Márton mindmáig a jólelkűség, a felebaráti szeretet, az elesettek segítése, a szolidaritás és az egyszerűség példaképe. Európa egyik legnépszerűbb szentjeként tisztelik ma is.
Tervező: Tóth Zoltán
Motívum: Épület, Templom
Az Értéke oszlopban az oldalunkon 2018 óta regisztrált legmagasabb elkelési-, vagy eladási árat mutatjuk, figyelembe nem véve az elkelés dátumát, vagy további speciális terméktulajdonságokat (pl. állapot, hibák, eseti átdolgozás, stb.). Mivel az értéket leginkább az aktuális piaci trendek határozzák meg, ezért a megjelenített értékek csak viszonyítási alapként értelmezhetők, mintsem aktuális piaci árként.

Ajánlatok: