Clark Ádám .999 arany 5000 Forint 0,5g

Numizmatikai információk

  • Clark Ádám .999 arany 5000 Forint 0,5g
  • Clark Ádám .999 arany 5000 Forint 0,5g

Értesítsen, amikor feltöltünk egy ilyen terméket:

Értesítést kérek!

Ország: Magyarország (Európa)
Sorozat:A világ legkisebb aranypénze
Téma: Clark Ádám
Típus: Emlékpénz
Címlet: 5000 Forint
Anyag: Arany 999
Súly: 0,5 g
Átmérő: 11 mm
Vastagság: 0,42 mm
Előlap: Az emlékérme előlapján egymás alatti vízszintes sorokban a „MAGYAR” és a „KÖZTÁRSASÁG” felirat, az „5000” értékjelzés, a „FORINT” felirat, valamint a „BP.” verdejel és a „2011” verési évszám olvasható.
Hátlap: Az emlékérme hátlapján, a középmezőben Clark Ádám portréjának részlete látható. A portré-részlettől jobbra, egymás alatti vízszintes sorokban a „CLARK”, az „ÁDÁM” és az „1811-1866” felirat olvasható, az emlékérme szélén pedig Ifj. Szlávics László tervezőművész mesterjegye található.
Perem: Sima
Leírás: A Magyar Nemzeti Bank 5000 forintos címletű arany emlékérmét bocsátott ki Clark Ádám születésének 200. évfordulója alkalmából. Az emlékérmével a jegybank a Lánchíd építőjének, a Budai Váralagút tervezőjének emléke előtt tiszteleg, ezzel helyet kapva a legnagyobb építészeink sorozatban is. „A világ legkisebb aranypénze” nemzetközi gyűjtőprogram része. A sorozat második tagja.
Tervező: ifj. Szlávics László
Motívum: Emberek, Épület, Vonat
Az "Értéke" oszlopban az oldalunkon 2018 óta regisztrált legmagasabb elkelési-, vagy eladási árat mutatjuk, figyelembe nem véve az elkelés dátumát, vagy további speciális terméktulajdonságokat (pl. állapot, hibák, eseti átdolgozás, stb.). Mivel az értéket leginkább az aktuális piaci trendek határozzák meg, ezért a megjelenített értékek csak viszonyítási alapként értelmezhetők, mintsem aktuális piaci árként.

Ajánlatok: