Robert Capa .999 arany 5000 Forint 0,5g

Numizmatikai információk

Értesítsen, amikor feltöltünk egy ilyen terméket:

Értesítést kérek!

Ország: Magyarország (Európa)
Sorozat:A világ legkisebb aranypénze (-napjaink)
Téma: Robert Capa
Típus: Emlékpénz
Címlet: 5000 Forint
Anyag: Arany 999
Súly: 0,5 g
Átmérő: 11 mm
Előlap: Az emlékérme előlapjának szélén, felső köriratban a „MAGYARORSZÁG” felirat olvasható. A középmezőben, öt egymás alatti vízszintes sorban a „2013” verési évszám, a „BP.” verdejel, egy filmtekercs kockáját ábrázoló motívumban az „5000” értékjelzés, valamint a „FORINT” felirat olvasható. Az emlékérme szélén, középen lent az előlapot tervező Illyés Antal tervezőművész mesterjegye látható.
Hátlap: Az emlékérme hátlapjának jobb felső szélén, köriratban a „ROBERT CAPA” felirat olvasható. A középmezőben Robert Capa mellképének ábrázolása látható fényképezés közben, katonai uniformisban és rohamsisakban. A mellképtől jobbra, két egymás alatti vízszintes sorban az „1913” és az „-1954” felirat olvasható. A mellképtől balra a hátlapot tervező Szabó György tervezőművész mesterjegye látható.
Perem: Sima
Leírás: „Nem elég tehetségesnek lenni, magyarnak is kell lenni.” – a XX. század egyik legnagyobb fotográfusa, Robert Capa szerint. Születésének 100. évfordulója alkalmából az MNB arany emlékérmét bocsátott ki, amely 4. darabja a "világ legkisebb aranyérméje" nemzetközi gyűjtőprogramnak is.
Tervező: Szabó György, Illyés Antal
Az Értéke oszlopban az oldalunkon 2018 óta regisztrált legmagasabb elkelési-, vagy eladási árat mutatjuk, figyelembe nem véve az elkelés dátumát, vagy további speciális terméktulajdonságokat (pl. állapot, hibák, eseti átdolgozás, stb.). Mivel az értéket leginkább az aktuális piaci trendek határozzák meg, ezért a megjelenített értékek csak viszonyítási alapként értelmezhetők, mintsem aktuális piaci árként.

Ajánlatok: