Mária aranyforintja 2000 Forint

Numizmatikai információk

Értesítsen, amikor feltöltünk egy ilyen terméket:

Értesítést kérek!

Ország: Magyarország (Európa)
Sorozat:Középkori magyar aranyforintok (-napjaink)
Téma: Mária aranyforintja
Típus: Emlékpénz
Címlet: 2000 Forint
Anyag: Réz-nikkel-cink
Súly: 2,7 g
Átmérő: 20 mm
Előlap: Az emlékérme előlapjának szélén található gyöngysor-szegélyen belül, felső köriratban a „MAGYARORSZÁG”, alsó köriratban – egymástól ponttal elválasztva – az „50 000” értékjelzés és a „FORINT” felirat olvasható. A felső és az alsó köriratot bal oldalon, középen a „2014” verési évszám, jobb oldalon, középen a „BP.” verdejel választja el. A középmezőben – hatkaréjos, gótikus díszű keretben – a Mária királynő által kibocsátott aranyforint előlapja alapján készült érmeábrázolás látható.
Hátlap: Az emlékérme hátlapjának szélén található gyöngysor-szegélyen belül, felső köriratban a „MÁRIA” és az „1382-1395”, alsó köriratban az „ARANYFORINTJA” felirat olvasható. A felső és az alsó köriratot bal oldalon, középen Soltra E. Tamás tervezőművész mesterjegye, jobb oldalon, középen egy pont választja el. A középmezőben a Mária királynő által kibocsátott aranyforint hátlapjának ábrázolása látható. A piefort emlékérme szélén a „+ MARIA • DEI • GRATIA • REGINA • VNGARIE” szélfelirat olvasható.
Perem: Sima
Leírás: „Mária aranyforintja” elnevezéssel a Magyar Nemzeti Bank 50 000 forintos címletű arany emlékérmét bocsátott ki normál és négyszeres súlyú piefort veretként, illetve az emlékérme 2000 forintos címletű színesfém változata is elkészült. Az emlékérme a Középkori magyar aranyforintok sorozat harmadik elemeként jelent meg.
Tervező: SOLTRA E. Tamás
Motívum: Királynő, I. Mária
Az Értéke oszlopban az oldalunkon 2018 óta regisztrált legmagasabb elkelési-, vagy eladási árat mutatjuk, figyelembe nem véve az elkelés dátumát, vagy további speciális terméktulajdonságokat (pl. állapot, hibák, eseti átdolgozás, stb.). Mivel az értéket leginkább az aktuális piaci trendek határozzák meg, ezért a megjelenített értékek csak viszonyítási alapként értelmezhetők, mintsem aktuális piaci árként.

Ajánlatok: