I. Lajos aranyforintja .986 arany 50000 Forint 3,491g

Numizmatikai információk

Értesítsen, amikor feltöltünk egy ilyen terméket:

Értesítést kérek!

Ország: Magyarország (Európa)
Sorozat:Középkori magyar aranyforintok (-napjaink)
Téma: I. Lajos aranyforintja
Típus: Emlékpénz
Címlet: 50000 Forint
Anyag: Arany 986
Súly: 3,491 g
Átmérő: 20 mm
Előlap: Az emlékérme előlapjának szélén, köriratban a „MAGYARORSZÁG” és két oldalt ponttal elválasztva a „2013” felirat olvasható. A középmezőben – hatkaréjos, gótikus díszű keretben – egy rutapajzs ábrázolása látható, rajta egymás alatti vízszintes sorokban az „50 000” értékjelzés, a „FORINT” felirat és a „BP.” verdejel olvasható. A karéjokban és a rutapajzs felső sarkában az Anjou-ház jelképét, az Anjou-liliomot ábrázoló egy-egy díszítő motívum látható.
Hátlap: Az emlékérme hátlapjának szélén, felső köriratban az „I. LAJOS 1342-1382” felirat, alsó köriratban az „ARANYFORINTJA” felirat olvasható. A felső és az alsó köriratot baloldalon, középen virágot ábrázoló díszítő motívum, jobb oldalon, középen Soltra E. Tamás tervezőművész mesterjegye választja el. A középmezőben az I. Lajos által kibocsátott aranyforint előlapja alapján készült érmeábrázolás látható. Az emlékérme normál és 4-szeres súlyú piefort veretként jelenik meg. A piefort emlékérme szélén a „+LODOVICI • DEI • GRATIA • REGIS • UNGARIAE” szélfelirat olvasható.
Perem: Sima
Leírás: I. Lajos aranyforintja elnevezéssel a Magyar Nemzeti Bank 50 000 forintos címletű arany emlékérmét bocsát ki normál illetve négyszeres súlyú piefort veretként. Az emlékérme a Középkori magyar aranyforintok sorozat második elemeként jelenik meg.
Tervező: SOLTRA E. Tamás
Motívum: Király, I.(Nagy) Lajos
Az Értéke oszlopban az oldalunkon 2018 óta regisztrált legmagasabb elkelési-, vagy eladási árat mutatjuk, figyelembe nem véve az elkelés dátumát, vagy további speciális terméktulajdonságokat (pl. állapot, hibák, eseti átdolgozás, stb.). Mivel az értéket leginkább az aktuális piaci trendek határozzák meg, ezért a megjelenített értékek csak viszonyítási alapként értelmezhetők, mintsem aktuális piaci árként.

Ajánlatok: