I. Miksa (1564-1576) .500 ezüst 1 Dénár ÉH766

Numizmatikai információk

Értesítsen, amikor feltöltünk egy ilyen terméket:

Értesítést kérek!

Ország: Magyarország (Európa)
Uralkodó:II. Miksa (1563-1576)
Típus: Forgalmi pénz
Megjegyzés: ÉH766
Címlet: 1 Dénár
Anyag: Ezüst 500
Súly: 0,58 g
Ezüsttartalma: 0 g (50%)
Átmérő: 15 mm
Előlap: MAX · II · D · G · E · RO · I · S · AV · G · HV ·B · R Maximillianus II. dei gratia Electus Romanorum Imperator Semper Augustus Germaniae Hungariae Bohemiae Rex - Maximillian II, by the grace of God Elected Emperor of the Romans, forever Monarch, King of Germany, Hungary, Bohemia
Hátlap: PATRONA · * · VNGARIE
Perem: Sima
Leírás:

I. Miksa magyar király uralkodása a 15. század végére, a reneszánsz kor kezdetére esett. Az ő idejében vezették be az magyar ezüst dénárt, amely egy apró ezüstpénz volt, és a Magyar Királyság egész területén elfogadott fizetőeszközként szolgált. Az I. Miksa által kibocsátott pénzérme a 15. századi magyar pénzverés jellegzetességeit hordozza magán. Az érmék egyik oldalán az uralkodó címerét, a másik oldalon pedig madonnát a kisdeddel ábrázolták. A király által kiadott fizetőeszköz értéke az idők folyamán változó volt, és függött az akkori gazdasági körülményektől. Az ezüst dénárok azonban nagyon fontosak voltak a korabeli Magyarországon, és a pénzügyi élet számos területén használták őket.

Motívum: Király, Címer
Az Értéke oszlopban az oldalunkon 2018 óta regisztrált legmagasabb elkelési-, vagy eladási árat mutatjuk, figyelembe nem véve az elkelés dátumát, vagy további speciális terméktulajdonságokat (pl. állapot, hibák, eseti átdolgozás, stb.). Mivel az értéket leginkább az aktuális piaci trendek határozzák meg, ezért a megjelenített értékek csak viszonyítási alapként értelmezhetők, mintsem aktuális piaci árként.

Ajánlatok: 4900 HUF - 5500 HUF