Puskás Tivadar - Telefonhírmondó 1000 Forint

Numizmatikai információk

Értesítsen, amikor feltöltünk egy ilyen terméket:

Értesítést kérek!

Ország: Magyarország (Európa)
Sorozat:Magyar mérnökök, feltalálók (-napjaink)
Téma: Puskás Tivadar - Telefonhírmondó
Típus: Emlékpénz
Címlet: 1000 Forint
Anyag: Réz-nikkel
Súly: 14 g
Átmérő: 28*28 mm
Vastagság: 2,1 mm
Előlap: névérték, kibocsátás dátuma
Hátlap: a feltaláló, Puskás Tivadar szerepel
Perem: Sima
Leírás:

A Magyar mérnökök, feltalálók sorozat negyedik tagjaként jelent meg emléket állítva Puskás Tivadar, a telefonhírmondó, valamint a telefonközpont feltalálójának. A sorozat többi tagjához hasonlóan ez is négyszögletes alakú kupronikkel. 

Az egyik legismertebb magyar feltaláló, akinek a találmányát továbbfejlesztve, a műsorközlést és a rádiót köszönhetjük. Az első adás 1893. február 15-én csendült fel az előfizetőknél Budapesten. A találmánya a tömegkommunikáció megteremtésének egy fontos állomása lett, az írott sajtó mellett. A telefonhírmondó a feltaláló halála után egy hónappal megkezdte adását, és egészen 1925-ig, száz évig működött. 

 

A telefonhírmondó a sorozat 6. darabja.

Tervező: Bohus Áron
Motívum: Ember, Tudós,Feltaláló, Puskás Tivadar
Az Értéke oszlopban az oldalunkon 2018 óta regisztrált legmagasabb elkelési-, vagy eladási árat mutatjuk, figyelembe nem véve az elkelés dátumát, vagy további speciális terméktulajdonságokat (pl. állapot, hibák, eseti átdolgozás, stb.). Mivel az értéket leginkább az aktuális piaci trendek határozzák meg, ezért a megjelenített értékek csak viszonyítási alapként értelmezhetők, mintsem aktuális piaci árként.

Ajánlatok: 1500 HUF - 4500 HUF