Magyar Táncház Módszer .925 ezüst 3000 Forint

Numizmatikai információk

Értesítsen, amikor feltöltünk egy ilyen terméket:

Értesítést kérek!

Ország: Magyarország (Európa)
Sorozat:UNESCO Szellemi kulturális örökség (-napjaink)
Téma: Magyar Táncház Módszer
Típus: Emlékpénz
Megjegyzés: 2013
Címlet: 3000 Forint
Anyag: Ezüst 925
Súly: 12,5 g
Ezüsttartalma: 11.1 g (92.5%)
Átmérő: 30 mm
Előlap: Az emlékérme előlapján hímzett széki tulipán motívum van. Az előlap szélén, felső köriratban a „MAGYARORSZÁG” felirat, alsó köriratban a „3000 FORINT” értékjelzés látható. A felső körirat alatt bal oldalon a „BP” verdejel, jobb oldalon a „2013” verési évszám olvasható.
Hátlap: Az emlékérme hátlapján népviseletbe öltözött párok táncolnak egymást átkarolva. A hátlap szélén a „MAGYAR TÁNCHÁZ MÓDSZER” körirat olvasható. Jobbra lent Szilos András tervezőművész mesterjegye látható.
Perem: Recés
Leírás: Az emberiség szellemi kulturális örökségének megőrzését célzó legjobb gyakorlatok UNESCO-listájára került a magyar táncház módszer mint a szellemi kulturális örökség átörökítésének magyar modellje 2011-ben. Az erről szóló oklevelet a mozgalom 2012-ben vette át. Emiatt döntött az MNB a „Szellemi kulturális örökség” emlékérme sorozat folytatásáról, „Magyar Táncház Módszer” néven emlékérme kibocsátásáról. A sorozatot a jegybank 2011-ben indította, amikor a Mohácsi busójárás került fel az UNESCO ezen reprezentatív listájára.
Tervező: Szilos András
Motívum: Emberek, Emlékérme
Az Értéke oszlopban az oldalunkon 2018 óta regisztrált legmagasabb elkelési-, vagy eladási árat mutatjuk, figyelembe nem véve az elkelés dátumát, vagy további speciális terméktulajdonságokat (pl. állapot, hibák, eseti átdolgozás, stb.). Mivel az értéket leginkább az aktuális piaci trendek határozzák meg, ezért a megjelenített értékek csak viszonyítási alapként értelmezhetők, mintsem aktuális piaci árként.

Ajánlatok: