Ausztria Mária Terézia (1740-1780) Ezüst SF Tallér Utánveret

Numizmatikai információk

Értesítsen, amikor feltöltünk egy ilyen terméket:

Értesítést kérek!

Ország: Ausztria (Európa)
Uralkodó:Mária Terézia (1740-1780)
Típus: Utánveret
Megjegyzés: 1780
Címlet: 1 Tallér
Anyag: Ezüst
Előlap: ARCHID AVST DUX BURG CO TYR 1780
Hátlap: M THERESIA D G R IMP HU BO REG
Perem: Sima
Leírás:

Mária Terézia ezüst SF tallérjait 1780 és 1961 között több országban és verdében verték. Az érméket általában utánveretnek tekintjük, mert a legtöbb típus már Mária Terézia halála után készült. Az éremképnek számos változata létezik attól függően, hogy hol és mikor adták ki. A https://www.theresia.name/en/svariants.html oldalon található egy részletes összefoglaló a különféle variánsokról.

Különböző források azt állítják, hogy Mária Terézia tallérját 1780 óta változatlan megjelenéssel verték újra. Ez azonban csak az 1850 utáni változatokra jellemző. A korábbi vereteket viszonylag könnyű megkülönböztetni az 1850 utániaktól és ez tévedésre ad lehetőséget az érme eredetiségére és korabeli mivoltára vonatkozóan.

Attól, hogy egy 1858 előtti utánveretről van szó (amikor még hivatalos fizetőeszköz volt a tallér), még nem tekinthető eredeti darabnak. A legtöbb példány, amellyel találkozunk, már 1858 után készült utánveret.

A https://www.theresia.name/en/svergleich.html oldal segítséget nyújt a korabeli Bécsi pénzverdében készült darabok és a modern utánveretek megkülönböztetésében.

Motívum: Mária Terézia, Női fej
Az Értéke oszlopban az oldalunkon 2018 óta regisztrált legmagasabb elkelési-, vagy eladási árat mutatjuk, figyelembe nem véve az elkelés dátumát, vagy további speciális terméktulajdonságokat (pl. állapot, hibák, eseti átdolgozás, stb.). Mivel az értéket leginkább az aktuális piaci trendek határozzák meg, ezért a megjelenített értékek csak viszonyítási alapként értelmezhetők, mintsem aktuális piaci árként.

Ajánlatok: