Római érmék azonosítása

A római kori follis érmék azonosításához kiválóan alkalmasak a http://www.forumancientcoins.com/dane/ oldalról letölthető táblázatok, melyek szűrésével meglepő pontossággal azonosíthatunk be gyengébb darabokat is.
A többi római érme azonosításához használhatjuk az ingyenesen letölthető Encyclopedia of Roman Imperial Coins (ERIC) könyvet és a https://www.acsearch.info/ kombinációját. Az ERIC könyv időrendben taglalja a római császárok pénzeit, így először azt kell megtudnunk, hogy melyik uralkodó portréja látható az érme fej oldalán. Ehhez kérhetünk segítséget az ÉrmeFórumban.

A római pénzek címletét és pénznemét a negyedik századtól csak egy modern jelölési rendszerben tudjuk meghatározni, mivel ebből az időszakból nincsenek információk. A meghatározáshoz használhatjuk a https://www.forumancientcoins.com/dougsmith/acmsize.html oldalt.

A harmadik századig a WikiPédia cikke nyújt segítséget a címletek és pénznemek meghatározásában.

A római császárkor pénzverdéinek listája szintén megtalálható a WikiPédián.

Még több Jovianus érme...

Még több Julianus Apostata érme...

Rólunk mondták

"Minden egyes érmét szépen becsomagolt, hogy ne karcolódjon. Megbízható előre utalásban és számlát is küldött."

Nagy Balázs
★★★★★

"Örültem a vásárlásnak, üzleteinket mindig pontos és gyors határidővel bonyolítottuk le. Kedvező ár és jó minőség, csak ajánlani tudom!"

Cservenka Gergő
★★★★★

"Köszönöm, az érmeket megkaptam. Nagyon elégedett vagyok. Mert gyűjteni tényleg jó, vallom magam is több mint ötven éve."

Békési András (Sididi)
★★★★★

"Az átutalás után a lehető legkorábbi időpontban megkaptam a küldeményt, nagyon gondos csomagolásban. A benne szereplő bankjegyek némelyike még szebb is volt, mint ahogy a fotó alapján elképzeltem. Korrekt, megbízható webáruház, ajánlom minden gyűjtőnek."

Bogdán Szabolcs
★★★★★

Ügyfélszolgálat

Segítséget kér?
Nem talál valamit?

Kapcsolat űrlap >>
info@numizmarket.hu
70/944-1310
H-P: 10-18 óra