Masat 1 1000 Forint

Numizmatikai információk

Értesítsen, amikor feltöltünk egy ilyen terméket:

Értesítést kérek!

Ország: Magyarország (Európa)
Sorozat:Magyar mérnökök, feltalálók (-napjaink)
Téma: Masat 1
Típus: Emlékpénz
Címlet: 1000 Forint
Anyag: Réz-nikkel
Súly: 14 g
Átmérő: 28*28 mm
Vastagság: 2,1 mm
Előlap: MASAT-1 jeleit fogadni képes antenna ábrázolása látható
Hátlap: A működésben lévő MASAT-1 ábrázolása, háttérben a Föld Európa felőli felülnézeti részletével
Perem: Sima
Leírás:

Az első magyar műhold sikeres pályára állításának emlékére a MNB 1000 forintos címletű négyzet alakú kupronikkel érmét adott ki a Magyar mérnökök, feltalálók sorozat 8. tagjaként. 

Masat-1 név a MAgyar és a SATellite szavakból képzett mozaikszó. Az első magyar műhold startjára 2012. február 13-án került sor Franciaországban, mely azóta is megbízhatóan működik. Magyar vonatkozást erősíti, hogy a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának hallgatói fejlesztették ki a Magyar Űrkutatási Iroda bevonásával és támogatásával, valamint alkatrészeinek egy részét magyar vállalatok gyártották.

 

Tervező: Bohus Áron
Motívum: Repülés, Építmény
Az Értéke oszlopban az oldalunkon 2018 óta regisztrált legmagasabb elkelési-, vagy eladási árat mutatjuk, figyelembe nem véve az elkelés dátumát, vagy további speciális terméktulajdonságokat (pl. állapot, hibák, eseti átdolgozás, stb.). Mivel az értéket leginkább az aktuális piaci trendek határozzák meg, ezért a megjelenített értékek csak viszonyítási alapként értelmezhetők, mintsem aktuális piaci árként.

Ajánlatok: