Zsigmondy Richárd 2000 Forint

Numizmatikai információk

Értesítsen, amikor feltöltünk egy ilyen terméket:

Értesítést kérek!

Ország: Magyarország (Európa)
Sorozat:Magyar Nobel-díjasok (-napjaink)
Téma: Zsigmondy Richárd
Típus: Emlékpénz
Címlet: 2000 Forint
Anyag: Réz-nikkel
Súly: 10,3 g
Átmérő: 30*25 mm
Előlap: Az emlékérme előlapján, a középmezőben egy oldalról érkező fénysugarakat befogadó ultramikroszkóp ábrázolása látható. Az ábrázolás alatt a „2015” verési évszám és a „BP.” verdejel olvasható. Az emlékérme szélén, félköriratban, baloldalon az értékjelzés és a „FORINT” felirat, jobb oldalon a „MAGYARORSZÁG” felirat olvasható.
Hátlap: Az emlékérme hátlapján, a bal oldali mezőben Zsigmondy Richárd portréja látható. A jobb oldali mezőben, egymás alatti vízszintes sorokban a „ZSIGMONDY”, a „RICHÁRD”, az „1865-1929”, a „NOBEL-DÍJ” és az „1925” felirat olvasható. Az emlékérme alsó szélén, a portré mellett Király Fanni tervezőművész mesterjegye látható.
Perem: Sima
Leírás: Budapest, 2015. április 1. –Zsigmondy Richárd (1865-1929) Nobel-díjának 90. és születésének 150. évfordulójára emlékérmét bocsát ki a Magyar Nemzeti Bank. Zsigmondy Richárd magyar származású, osztrák-német vegyész, a kolloidkémia meghatározó alakja. 1925-ben elnyerte a kémiai Nobel-díjat a kolloid oldatok heterogén természetének bizonyításáért és az ultramikroszkóp feltalálásáért. Felfedezésével bizonyítottá vált a nanorészecskék léte, így a mai nanotechnológia megalapozójának is tekinthető. Az ovális érme a Magyar Nemzeti Bank által 2012-ben megkezdett, magyar Nobel-díjasokat bemutató emlékérme sorozat negyedik darabja.
Tervező: Király Fanni
Motívum: Zsigmondy Richárd, Tudós,Feltaláló, Ember, Nobel- Díj
Az Értéke oszlopban az oldalunkon 2018 óta regisztrált legmagasabb elkelési-, vagy eladási árat mutatjuk, figyelembe nem véve az elkelés dátumát, vagy további speciális terméktulajdonságokat (pl. állapot, hibák, eseti átdolgozás, stb.). Mivel az értéket leginkább az aktuális piaci trendek határozzák meg, ezért a megjelenített értékek csak viszonyítási alapként értelmezhetők, mintsem aktuális piaci árként.

Ajánlatok: