Széll Kálmán halálának 100. évfordulójára 2000 Forint

Numizmatikai információk

Értesítsen, amikor feltöltünk egy ilyen terméket:

Értesítést kérek!

Ország: Magyarország (Európa)
Sorozat:Sorozatba nem tartozó darabok (-napjaink)
Téma: Széll Kálmán halálának 100. évfordulójára
Típus: Emlékpénz
Címlet: 2000 Forint
Anyag: Réz-nikkel
Súly: 12,5 g
Átmérő: 30 mm
Előlap: Az emlékérmék előlapján fő motívumként a Széll Kálmán miniszterelnöksége alatt épült régi Erzsébet-híd stilizált ábrázolása látható, amely 290 m hosszú középnyílású, mederpillér nélküli hídként a maga korában műszaki világszenzációt keltett, 1945-ben a német csapatok visszavonulásakor azonban megsemmisült. Az előlapon találhatóak továbbá a kötelező éremképi elemek: felső köriratban középen a „MAGYARORSZÁG” felirat, alsó köriratban középen a „2 000 FORINT” illetve „5 000 FORINT” értékjelzés, jobb oldalon középen a „2015” verési évszám alatta a „BP.” verdejel.
Hátlap: Széll Kálmán portréja szerepel. Felső köriratban Széll Kálmán miniszterelnökségét, sőt egész pályafutását meghatározó jelmondata: a „TÖRVÉNY, JOG, IGAZSÁG”, alsó köriratban a „SZÉLL KÁLMÁN” felirat olvasható, jobb oldalt középen két sorban az ”1843” és „1915” évszámok, Széll Kálmán születési és halálozási éve szerepel. Az évszámok alatt Pelcz Balázs tervezőművész mesterjegye látható.
Perem: Recés
Leírás: A Magyar Nemzeti Bank – Széll Kálmán halálának 100. évfordulója alkalmából – 5 000 forintos címletű ezüst valamint 2 000 forintos címletű színesfém emlékérmét bocsát ki.
Tervező: Pelcz Balázs
Motívum: Ember, Széll Kálmán
Az Értéke oszlopban az oldalunkon 2018 óta regisztrált legmagasabb elkelési-, vagy eladási árat mutatjuk, figyelembe nem véve az elkelés dátumát, vagy további speciális terméktulajdonságokat (pl. állapot, hibák, eseti átdolgozás, stb.). Mivel az értéket leginkább az aktuális piaci trendek határozzák meg, ezért a megjelenített értékek csak viszonyítási alapként értelmezhetők, mintsem aktuális piaci árként.

Ajánlatok: