425 éves a Vizsolyi Biblia .986 arany 50000 Forint 3,491g

Numizmatikai információk

Értesítsen, amikor feltöltünk egy ilyen terméket:

Értesítést kérek!

Ország: Magyarország (Európa)
Sorozat:Sorozatba nem tartozó darabok (-napjaink)
Téma: 425 éves a Vizsolyi Biblia
Típus: Emlékpénz
Címlet: 50000 Forint
Anyag: Arany 986
Súly: 3,491 g
Átmérő: 20 mm
Előlap: Az emlékérme előlapján, a középmezőben a vizsolyi református templom látható. Jobbra, negyed köriratban a „MAGYARORSZÁG”, alatta két vízszintes sorban az értékjelzés és a „FORINT” felirat olvasható. A templomtól balra, két vízszintes sorban a „2015” verési évszám és a „BP.” verdejel olvasható.
Hátlap: Az emlékérme hátlapján a középmezőben, négyszögletű keretben „V” iniciálé motívum ábrázolása látható. A kereten kívül, balról jobbra haladva a „425 ÉVES A VIZSOLYI BIBLIA” felirat és az ”1590 - 2015” évszámok olvashatók. Az érmék szélén lent, középen Horváth Andrea tervezőművész mesterjegye látható.
Perem: Sima
Leírás:

425 éves a Vizsolyi Biblia, az első teljes magyar nyelvű biblia-fordítás. A Magyar Nemzeti Bank az évforduló alkalmából emlékérmét bocsátott ki. A nyomtatás helyéről Vizsolyi, a fordítást irányító gönci református lelkészről Károlyi (Károli) Bibliának is nevezett mű a magyar kereszténység, nyelvőrzés, teológia- és művelődéstörténet felbecsülhetetlen kincse.

Tervező: Horváth Andrea
Az Értéke oszlopban az oldalunkon 2018 óta regisztrált legmagasabb elkelési-, vagy eladási árat mutatjuk, figyelembe nem véve az elkelés dátumát, vagy további speciális terméktulajdonságokat (pl. állapot, hibák, eseti átdolgozás, stb.). Mivel az értéket leginkább az aktuális piaci trendek határozzák meg, ezért a megjelenített értékek csak viszonyítási alapként értelmezhetők, mintsem aktuális piaci árként.

Ajánlatok: