Deák Ferenc születésének 200. évfordulója 20 Forint

Numizmatikai információk

Értesítsen, amikor feltöltünk egy ilyen terméket:

Értesítést kérek!

Ország: Magyarország (Európa)
Korszak:A Harmadik Magyar Köztársaság Emlékpénzei (1989-napjainkig) (-napjaink)
Téma: Deák Ferenc születésének 200. évfordulója
Típus: Forgalmi emlékpénz
Megjegyzés: 2003
Címlet: 20 Forint
Anyag: Nikkel-sárgaréz
Súly: 6,9 g
Átmérő: 26,3 mm
Vastagság: 1,8 mm
Előlap: DEÁK FERENC 1803 1876 2003 MAGYAR KÖZTÁRSASÁG
Hátlap: 20 FORINT BP.
Perem: Recés
Leírás:

Deák Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából a Magyar Nemzeti Bank 2003. április 8-án kiadott egy 20 forintos jubileumi forgalmi érmét, melyet a "Deák 20 forint" néven is ismerhetünk. Az érme különlegessége, hogy Deák Ferenc portréja díszíti, nem pedig a megszokott magyar nőszirom.

Az érme anyaga réz (75%), nikkel (4%) és cink (21%) ötvözete, súlya 6,90 gramm, átmérője pedig 26,3 mm. A széle recés kialakítású.

A jubileumi érmékből összesen 1 millió darab készült, de az extra minőségű veretekből csak 15 ezer darab állt rendelkezésre, melyek a különleges kivitelű forgalmi érmesorok részei. Emellett az érmék első napi veréséből 12 ezer darab sorszámozott díszcsomagolásban került forgalomba.

A lakosság a Magyar Nemzeti Bank budapesti pénztárában (Hold u. 7.) és két vidéki (Debrecen, Székesfehérvár) regionális emissziós központjában tudta megvásárolni a Deák 20 forintos érméket pénzváltással vagy a pénzforgalomban történő szerzéssel.

Az érdeklődők az első napi verésű, díszcsomagolású érmékeket a Magyar Pénzverő Rt. üzleteiben, például a Könyves Kálmán körúton vagy a Magyar Nemzeti Bank épületében vásárolhatták meg 600 forintos áron. A Deák jubileumi érméket tartalmazó 2003. évi forgalmi érmesor pedig 2003 májusától volt elérhető a Magyar Pénzverő Rt. jóvoltából.

Motívum: Ember, Deák Ferenc
Az Értéke oszlopban az oldalunkon 2018 óta regisztrált legmagasabb elkelési-, vagy eladási árat mutatjuk, figyelembe nem véve az elkelés dátumát, vagy további speciális terméktulajdonságokat (pl. állapot, hibák, eseti átdolgozás, stb.). Mivel az értéket leginkább az aktuális piaci trendek határozzák meg, ezért a megjelenített értékek csak viszonyítási alapként értelmezhetők, mintsem aktuális piaci árként.

Ajánlatok: