Liszt Ferenc .986 arany 50000 Forint 6,982g

Numizmatikai információk

Értesítsen, amikor feltöltünk egy ilyen terméket:

Értesítést kérek!

Ország: Magyarország (Európa)
Sorozat:Magyar zeneszerzők, néprajzkutatók (-napjaink)
Téma: Liszt Ferenc
Típus: Emlékpénz
Megjegyzés: 2011
Címlet: 50000 Forint
Anyag: Arany 986
Súly: 6,982 g
Átmérő: 22 mm
Vastagság: 1,3 mm
Előlap: Az emlékérme előlapjának szélén, felső köriratban a „MAGYAR KÖZTÁRSASÁG”, alsó köriratban, egy-egy pont között az „50 000” értékjelzés és a „FORINT” felirat olvasható. A középmezőben, fent egy felnyitott zongorafedél ábrázolása látható, balra a vízszintesen elhelyezett „BP.” verdejellel, jobbra a szintén vízszintesen elhelyezett „2011” verési évszámmal. A zongorafedél ábrázolása alatt a Rákóczi-induló kottája részletének ábrázolása látható, alatta a „Rakoczy Marsch” felirat olvasható, Liszt Ferenc kézírása szerinti formában.
Hátlap: Az emlékérme hátlapján, a középmezőben Liszt Ferenc fiatalkori portréja látható. A portrétól jobbra, egymás alatti vízszintes sorokban Liszt Ferenc aláírása és az „1811-1886” felirat olvasható. A portrétól balra Soltra E. Tamás tervezőművész mesterjegye látható.
Perem: Sima
Leírás: A Magyar Nemzeti Bank 50 000 forintos címletű arany emlékérméket bocsátott ki Liszt Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából. Az emlékérmével a jegybank a 19. század egyik legjelentősebb zongoraművészének és zeneszerzőjének emléke előtt tiszteleg.
Tervező: SOLTRA E. Tamás
Motívum: Zeneszerző, Ember, Liszt Ferenc
Az Értéke oszlopban az oldalunkon 2018 óta regisztrált legmagasabb elkelési-, vagy eladási árat mutatjuk, figyelembe nem véve az elkelés dátumát, vagy további speciális terméktulajdonságokat (pl. állapot, hibák, eseti átdolgozás, stb.). Mivel az értéket leginkább az aktuális piaci trendek határozzák meg, ezért a megjelenített értékek csak viszonyítási alapként értelmezhetők, mintsem aktuális piaci árként.

Ajánlatok: