Weöres Sándor .925 ezüst 5000 Forint

Numizmatikai információk

  • Weöres Sándor .925 ezüst 5000 Forint
  • Weöres Sándor .925 ezüst 5000 Forint

Értesítsen, amikor feltöltünk egy ilyen terméket:

Értesítést kérek!

Ország: Magyarország (Európa)
Sorozat:EURÓPA nemzetközi emlékérme-sorozat
Téma: Weöres Sándor
Típus: Emlékpénz
Címlet: 5000 Forint
Anyag: Ezüst 925
Súly: 31,46 g
Ezüsttartalma: 28.675 g (92.5%)
Átmérő: 38,61 mm
Előlap: Az emlékérmék előlapján, a középmezőben Weöres Sándor nevének betűiből álló kompozíció látható. Felső köriratban a „MAGYARORSZÁG”, alsó köriratban az „5000” értékjelzés és a „FORINT” felirat olvasható. Az érme középvonalán, bal oldalon a „2013” verési évszám, jobb oldalán a „BP.” verdejel olvasható.
Hátlap: Az emlékérmék hátlapján a középmezőben Weöres Sándor öltönyös, mezítlábas alakjának ábrázolása látható egy négyzet alakú keret alsó vonalára ültetve. A négyzet alakú kerettől balra az „1913”, jobbra az „1989” évszám, Weöres Sándor születési és halálozási éve olvasható. A keret alatt Weöres Sándor ábrázolásától balra az „EUROPA” nemzetközi emlékérme program közös emblémája, az ún. „Euro-Star” jel; jobbra Tóth Zoltán tervezőművész mesterjegye látható.
Perem: Recés
Leírás: A Magyar Nemzeti Bank – Weöres Sándor születésének 100. évfordulója alkalmából 5 000 forintos címletű ezüst emlékérmét bocsátott ki, amivel folytatta a hagyományt, hogy a Magyar irodalom kiemelkedő alakjainak emlékérmét szentel, így a sorozat 5. tagja. Az emlékérme az „Europa” nemzetközi gyűjtői program részeként jelent meg 2013. június 20-án. Az "Europa" program 5. tagja.
Tervező: Tóth Zoltán
Motívum: Férfi alak, Ember, Író,Költő
Az "Értéke" oszlopban az oldalunkon 2018 óta regisztrált legmagasabb elkelési-, vagy eladási árat mutatjuk, figyelembe nem véve az elkelés dátumát, vagy további speciális terméktulajdonságokat (pl. állapot, hibák, eseti átdolgozás, stb.). Mivel az értéket leginkább az aktuális piaci trendek határozzák meg, ezért a megjelenített értékek csak viszonyítási alapként értelmezhetők, mintsem aktuális piaci árként.

Ajánlatok: