Budapest .925 ezüst 5000 Forint

Numizmatikai információk

Értesítsen, amikor feltöltünk egy ilyen terméket:

Értesítést kérek!

Ország: Magyarország (Európa)
Sorozat:Világörökségi helyszínek Magyarországon (-napjaink)
Téma: Budapest
Típus: Emlékpénz
Címlet: 5000 Forint
Anyag: Ezüst 925
Súly: 31,46 g
Ezüsttartalma: 28.675 g (92.5%)
Átmérő: 38,61 mm
Előlap: Az emlékérme előlapján, kötelező éremképi elemek (5000 forint értékjelzés, Magyar Köztársaság felirat, BP. verdejegy és a 2009-es verési évszám) mellett az Andrássy út ábrázolása látható, bal oldalon az Operaházzal, jobb oldalon a volt balettintézet palotájával.
Hátlap: Az emlékérme hátlapján a pesti Duna-part Lánchíd és Margit-híd közé eső részének Buda felőli ábrázolása látható, előtérben a tabáni plébániatemplommal. A felső köriratban a „BUDAPEST” felirat olvasható. A plébániatemplom ábrázolásától jobbra Fritz Mihály tervezőművész mesterjegye található.
Perem: Recés
Leírás: A Magyar Nemzeti Bank „Budapest” megnevezéssel 5000 forintos címletű ezüst emlékérmét bocsátott ki 2009. szeptember 24-én. Az emlékpénz „A Világörökség részei Magyarországon” sorozat 8. darabjaként jelent meg.
Motívum: Emlékérme, Épület, Templom
Az Értéke oszlopban az oldalunkon 2018 óta regisztrált legmagasabb elkelési-, vagy eladási árat mutatjuk, figyelembe nem véve az elkelés dátumát, vagy további speciális terméktulajdonságokat (pl. állapot, hibák, eseti átdolgozás, stb.). Mivel az értéket leginkább az aktuális piaci trendek határozzák meg, ezért a megjelenített értékek csak viszonyítási alapként értelmezhetők, mintsem aktuális piaci árként.

Ajánlatok: