Siklósi vár .925 ezüst 5000 Forint

Numizmatikai információk

Értesítsen, amikor feltöltünk egy ilyen terméket:

Értesítést kérek!

Ország: Magyarország (Európa)
Sorozat:Magyar várak (-napjaink)
Téma: Siklósi vár
Típus: Emlékpénz
Címlet: 5000 Forint
Anyag: Ezüst 925
Súly: 31,46 g
Ezüsttartalma: 28.675 g (92.5%)
Átmérő: 38,61 mm
Vastagság: 3 mm
Előlap: Az emlékérme előlapján egy XIX. századi acélmetszet után, a nyugati oldal felől készült látkép található, amely a siklósi vár épületét, a déli tornyot, a ferences kolostort és templomot jeleníti meg. Itt találhatók továbbá a kötelező éremképi elemek a „MAGYAR KÖZTÁRSASÁG” felirat, az „5000” értékjelzés, a „FORINT” felirat és a „2008” verési évszám illetve a „BP.” verdejel.
Hátlap: A hátlapon a siklósi vár látható északi nézetből. A vár ábrázolása alatt vízszintesen, kissé balra csúsztatva a „SIKLÓSI VÁR” felirat olvasható.
Perem: Recés
Leírás: A Magyar Nemzeti Bank 2008. június 4-én „Siklósi vár” megnevezéssel 5000 forint névértékű, ezüst emlékérmét bocsátott ki.
Tervező: Szöllősy Enikő
Motívum: Épület, Vár
Az Értéke oszlopban az oldalunkon 2018 óta regisztrált legmagasabb elkelési-, vagy eladási árat mutatjuk, figyelembe nem véve az elkelés dátumát, vagy további speciális terméktulajdonságokat (pl. állapot, hibák, eseti átdolgozás, stb.). Mivel az értéket leginkább az aktuális piaci trendek határozzák meg, ezért a megjelenített értékek csak viszonyítási alapként értelmezhetők, mintsem aktuális piaci árként.

Ajánlatok: