Wigner Jenő .925 ezüst 3000 Forint

Numizmatikai információk

Értesítsen, amikor feltöltünk egy ilyen terméket:

Értesítést kérek!

Ország: Magyarország (Európa)
Sorozat:Magyar Nobel-díjasok (-napjaink)
Téma: Wigner Jenő
Típus: Emlékpénz
Címlet: 3000 Forint
Anyag: Ezüst 925
Súly: 12,5 g
Ezüsttartalma: 11.1 g (92.5%)
Átmérő: 30*25 mm
Előlap: Az emlékérme előlapjának szélén, alsó köriratban a „MAGYARORSZÁG” felirat olvasható. A bal oldali mezőben, három egymás alatti vízszintes sorban a „3000” értékjelzés, a „FORINT” felirat, valamint a „BP.” verdejel és a „2013” verési évszám olvasható. A jobb oldali mezőben az atomszerkezet stilizált ábrázolása látható.
Hátlap: Az emlékérme hátlapjának szélén, alsó köriratban a „NOBEL-DÍJ • 1963 • WIGNER JENŐ” felirat olvasható. A jobb oldali mezőben Wigner Jenő mellképének ábrázolása látható. A mellképtől balra, két egymás alatti vízszintes sorban a Wigner–Eckart-tétel képlete olvasható. A mellképtől jobbra, az emlékérme szélén Vékony Fanni tervezőművész mesterjegye látható.
Leírás: Budapest, 2013. november 11. — A magyar Nobel-díjasok sorozat második részeként ovális alakú emlékérmét bocsátott ki a Magyar Nemzeti Bank. A 3000 forint címletű ezüst érme Wigner Jenőnek állít emléket abból az alkalomból, hogy munkásságáért 50 éve kapta meg a fizikai Nobel-díjat.
Tervező: Vékony Fanni
Motívum: Nobel- Díj, Ember, Tudós,Feltaláló, Wigner Jenő
Az Értéke oszlopban az oldalunkon 2018 óta regisztrált legmagasabb elkelési-, vagy eladási árat mutatjuk, figyelembe nem véve az elkelés dátumát, vagy további speciális terméktulajdonságokat (pl. állapot, hibák, eseti átdolgozás, stb.). Mivel az értéket leginkább az aktuális piaci trendek határozzák meg, ezért a megjelenített értékek csak viszonyítási alapként értelmezhetők, mintsem aktuális piaci árként.

Ajánlatok: